Geološko društvo Nautilus

NAUTILUS SHOP

Geološko društvo Nautilus je prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje fizičnih oseb oziroma ljubiteljev geologije na področju Republike Slovenije in tujine.
Društvo je nepolitična, humanitarna organizacija civilne družbe in deluje na nepridobitnih
načelih.
Namen društva je strokovna pomoč ter podpora ljubiteljem geologije, zbirateljem in tistim, ki so se zbiranja mineralov, kristalov, rudnin, fosilov ali kamnin šele lotili;
pospeševanje strokovnega izobraževanja članov, ki so posredno ali neposredno udeleženi pri geologiji; strokovna izobraževanja na področju geologije Štajerske regije; strokovna izobraževanja na področju, okoljevarstva ter naravovarstva.

Cilji društva so:
• Vzgoja, izobraževanje in osveščanje tako članov kot širše javnosti o pomenu poznavanja mineralov in fosilov iz Slovenije in tujine;
• promoviranje zbiranja mineralov ali fosilov kot načina ohranjanja naravne dediščine;
• promoviranje mineralnih in fosilnih najdb iz Slovenije v Republiki Sloveniji in tujini;
• Iskanje kristalov, fosilov ali kamnin na etičen in naravi prijazen način;
• Pridobivanje novih članov
• sodeluje s podobnimi društvi in inštitucijami doma in v tujini;
• muzejska dejavnost
• prireja strokovna kakor tudi znanstvena srečanja;
• nudi strokovno pomoč ustanovam, ki se ukvarjajo z izobraževanjem na področju naravne dediščine, geologije, mineralogije, paleontologije ali čim drugim, ki tako ali drugače nanaša na kamnine;
• pripravlja srečanja, diskusije, delovne skupine, okrogle mize in druge oblike sodelovanja članov društva, kakor tudi vseh drugih, ki jih zanimajo laična, strokovna oz. znanstvena vprašanja;
• pripravlja in realizira predavanja domačih in tujih strokovnjakov s področja geologije, paleontologije, mineralogije, … ;
• organizira pomoč za učenje preko tečajev in krožkov ali preko spleta;
• nudi pomoč vsem ne glede na članstvo v drugih organizacijah ali društvih;
• objavlja poljudno-znanstvene članke ter izmenjuje le-te s podobnimi organizacijami doma in v tujini;
• prireja okrogle mize z namenom, da se člani društva seznanijo z novostmi iz področja geologije, mineralogije, paleontologije
• ureja javno dostopno spletno stran društva;
• ozavešča člane kakor tudi vse ostale o pomenu ohranjanja naravne dediščine;
• društvo oz. njegovi člani organizirajo razstave na področju Republike Slovenije in v tujini;
• za člane kot tudi nečlane organizira oglede sejmov na temo minerali, kristali, fosili ter izdelkov iz njih doma in v tujini:
• organizira sejem na temo minerali, kristali, fosili in nakit v Šentilju v Slovenskih Goricah ali drugje v Republiki Sloveniji vsaj enkrat letno:
• za člane organizira vodene ekskurzije raziskovanja in iskanja minerali ali fosilov ter kamnin:
• pripravlja razstave na temo mineralov, kristalov, fosilov, kamnin ali izdelkov iz njih;
• prireja tečaje učenja brušenja kamnov in izdelave izdelkov iz njih

VČLANITEV V GEOLOŠKO DRUŠTVO NAUTILUS

Redni član društva lahko postane vsaka polnoletna oseba iz republike Slovenije ali tujine, ki se s pisno pristopno izjavo strinja, da sprejme ta statut ter plača članarino.
Člani društva so lahko tudi mladoletne sebe, in sicer za osebe do dopolnjenega sedmega leta starosti podpiše pristopno izjavo zakoniti zastopnik. Za osebo od sedmega do dopolnjenega petnajstega leta starosti pa mora zakoniti zastopnik podati pisno soglasje. Plačilo članarine je obvezno za vse mladoletne osebe, ne glede na starost.
Članstvo traja od dneva včlanitve in velja 12 mesecev. Če član ne plača članarine, se mu članstvo zamrzne in nima glasovalne pravice, dokler ne plača članarine.

Imate vprašanje?

Pišite nam

S pošilljanjem obrazca se strinjate z pravilnikom o zasebnosti.

UGODNOSTI ČLANOV GEOLOŠKEGA DRUŠTVA NAUTILUS:

Člani Geološkega društva Nautilus s sedežem v Kočevju imajo kot redni člani društva naslednje ugodnosti:
• Letni popust pri nakupu v spletni trgovini društva v višini 20% (dvajset). Popust velja ob vsakem nakupu ne glede na višino nakupa ali število nakupov. Popust se uveljavlja s kodo, ki je unikatna za vsakega člana in velja samo ob nakupu v spletni trgovini društva; www.nautilus.si
• Brezplačna reklama na spletni strani društva. V kolikor imate svojo spletno stran, izdelujete nakit, izdelke iz kamna ter podobno, lahko le te brezplačno oglašujete na spletni strani društva.
• Udeležba pri terenskem delu: izkopavanja/iskanje kristalov, fosilov in kamnin v Sloveniji in tujini.
• Izposoja literature: knjižno in video gradivo na temo mineralov, fosilov in kamnin iz zasebne knjižnice Nautilus.
• Popust pri organiziranem avtobusnem ogledu sejmov.
• Svetovanje in pomoč pri določanju in prepoznavi kamnov.
• Sodelovanje pri razstavah in delavnicah, ki jih organizira društvo.
… ter mnogo več … .

Znesek članarine znaša 15€. Za mladoletne osebe od 7. do 15. leta starosti znaša članarina 10€. Članstvo velja 12 mesecev od dneva včlanitve ob poravnani članarini. Ob včlanitvi v Geološko društvo Nautilus prejmete izkaznico z podatki in kodo za popust v trgovini.
Po preteku 12 mesecev se članstvo samodejno podaljša, če je plačana članarina za naslednje leto.

TRR: SI 56  0232 0026 3319 212
Geološko društvo Nautilus
Tara XIV 6a,

1330 Kočevje

Za dodatne informacije smo na voljo:
051 220 306 ali Info@nautilus.si

PONUDBA

V Geološkem društvu Nautilus poleg vsega ostalega nudimo tudi:

– preparacijo in določanje okamenin ter mineralov
– individualne tečaje tehnik brušenja kamnov
– organiziramo razstave in dekoracije
– brušenje kristalov po naročilu
– izdelavo nakita po naročilu
– predavanja o fosilih in mineralih

NAROČILA

Izdelke lahko naročite direktno preko spletne trgovine ali po telefonu +386 (0)51 – 220 – 306.  Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Pomembno

Vse kamnine (fosili, minerali, kristali, nakit, ..) so bili društvu darovani s strani članov Geološkega društva Nautilus ali bili nabrani – najdeni na geoloških raziskovanjih.
S prodajo teh kamnin se društvo financira; plačuje raziskovalne odprave, sejme, stroške delovanja, najemnina muzeja in drugih prostorov društva.
Cene kamnin so minilamne in predstavljajo relativno vrednost primerka. Nas cilj ni zaslužek ampak delna povrnitev visokih stroškov raziskovanja.
Če imate za določen primerek svojo ponudbo nam le to sporočite!
Nizka cena ne pomeni slabo kakovost kamnine!

Določeni izdelki so delo Dejana Šauperla; brušeni kamni, nakit, noži in ne sodijo v Geološko društvo Nautilus.

Vedno je v ponudbi izdelek, ki je na fotografiji. Če je izdelkov (kristali, minerali, fosili oz. brušeni kamni ) na fotografiji več, se izbere enega izmed njih.
Vse fotografije so avtorsko zaščitene in jih ni dovoljeno uporabljati v druge namene.

Vedno se potrudimo, da kristale skrbno pripravimo na transport, a kljub temu obstaja možnost, da se med transportom kristal poškoduje.

w

KONTAKT

GEOLOŠKO DRUŠTVO NAUTILUS
Geološko društvo Nautilus (Podjetniški inkubator Kočevje)
TRATA XIV 6a,
1330 Kočevje
GSM: +386 (0)51 220 306
MAIL: info@nautilus.si

CILJI

Cilji društva so vzgoja, izobraževanje in osveščanje tako članov kot širše javnosti o pomenu poznavanja mineralov in fosilov. Promoviranje zbiranja mineralov ali fosilov na etičen in naravi prijazen način, kot načina ohranjanja naravne dediščine kot tudi promoviranje mineralnih in fosilnih najdb.

R

100% zadovoljstvo

Fosili, minerali ali kamnine so bili etično in ekološko pridobljeni iz narave ter strokovno preparirani. Vsi artikli so unikatni! V prodaji so vedno primerki, ki so na fotografiji. Primerki v prodaji so v lasti članov društva in se prodajajo kot donacija društvu ali so kot izdelki Dejana Šauperla (odd)! V primeru, da ste prejeli izdelek, ki ne ustreza Vašim željam, ga bomo z veseljem nadomestili ali Vam vrnili denar.

O podjetju

Naše srce ni iz kamna, a zagotovo bije zanje! Namen društva je strokovna pomoč ter podpora ljubiteljem geologije, zbirateljem in tistim, ki so se zbiranja mineralov, kristalov, rudnin, fosilov ali kamnin šele lotili. Sodelujemo s številnimi muzeji doma in v tujini.